Popis
Kniha plná nových poznatků, které mohou ovlivnit vaše zdraví! Pokud vám není lhostejné vaše vlastní zdraví a snažíte se žít podle zásad zdravého životního stylu, pak vás informace v této knize zaujmou a určitě překvapí. Česká autorka sleduje celosvětové vědecké výzkumy týkající se výživy a pohybu a z jejich výsledků pro vás napsala přehlednou a velmi čtivou příručku, od které budete mít problém se odtrhnout. Zjistíte například, že zvýšená hladina cholesterolu není příčinou srdečních onemocnění, ale signálem, že toto onemocnění hrozí či již existuje, před mrtvicí a infarktem vás ochrání snižování hladiny inzulínu a glukózy v krvi, fruktóza významně zatěžuje naše játra a přispívá k ukládání tuků v těle, více jídel denně nám trvale udržuje nezdravě zvýšenou hladinu inzulínu v krvi, konzumace obilovin vyvolává závislost na nich, slunečnicový olej (dosud tak doporučovaný) vlastně není až tak zdravý, naopak máslu a sádlu bylo již odpuštěno, dlouhotrvající sportovní zátěž v nízké intenzitě může překvapivě způsobovat kardiovaskulární nemoci, protahování před sportem zvyšuje riziko zranění a mnoho dalších překvapivých zjištění, která postupně vyplouvají na povrch. Autorka Jitka Egressy je celoživotní nadšenkyně do zdravého životního stylu a pohybu. Problematice zdravého stravování se věnuje již více než 14 let. Pracuje jako osobní a skupinová trenérka a tak propojuje výživové poradenství s pohybem, na který má také velmi nekonvenční názor. Naleznete ji na www.tvojetrenerka.cz. „Publikace v podobě praktické příručky seznamuje čtenáře s novými poznatky z oblasti výživy a kondičního sportu a tím naplňuje obsah pojmu „zdravý životní styl“. Jde o vydařeně formulovaný souhrn doporučení užitečných pro praxi. Publikace se vyhýbá odborné polemice, doporučení jsou díky tomu jednoduchá a snadno pochopitelná stejně jako dobře realizovatelná v praktickém životě. Publikace je proto velmi vhodná především pro „začátečníky“, stoupence zdravé výživy a kondičního sportu.“ RNDr. Petr Fořt, CSc., nezávislý expert ve výživě, autor publikací o výživě, autor Komplexní nutriční typologie pro poradny Svět zdraví.