Popis
Kuchařka plná snadných a lákavých receptů s čočkou, cizrnou, fazolemi, hráškem a dalšími, méně obvyklými druhy luštěnin.
Současné trendy ve vaření znovu objevují zdánlivě obyčejné a často neprávem opomíjené luštěniny. Není divu, s jejich pomocí uvaříte takřka cokoliv - nejen hlavní jídla, ale i předkrmy, polévky nebo skvělé dezerty.
Pokud luštěniny zařadíte do svého jídelníčku, jistě nebudete litovat, ve své nenápadnosti totiž skrývají mnoho výhod.
Jsou:
• levné
• bezlepkové
• ideální pro udržení optimální váhy
• skvělým zdrojem bílkovin, složených sacharidů a vlákniny
• bohaté na antioxidanty, minerály a kyselinu listovou
Autorka představuje různé druhy luštěnin i ideální způsob jejich přípravy. Kuchařka je přehledně rozdělena do šesti kapitol podle barvy luštěnin: bílé – černé – zelené – žluté – červené – hnědé. Najdete mezi nimi všeobecně známé druhy jako hrášek, čočku či cizrnu, ale i exotické luskoviny jako fazolky edamame, adzuki či mungo nebo třeba černou čočku beluga.
Obohaťte si jídelníček o množství barev i chutí!