00 Kč

V košíku zatím nic není

Procházet doporučené produkty

Způsoby doručení

  • Česká pošta Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
  • Česká pošta Česká pošta - Balíkovna79 Kč
  • Zásilkovna Zásilkovna - Doručení domů 99 Kč
  • Zásilkovna Zásilkovna - Výdejní místa 69 Kč
  • Knižní tipy

Sci-fi a fantasy: Našich top 6 doporučení

Patříte mezi fanoušky žánrů sci-fi a fantasy? Připravili jsme si pro vás pár tipů, které vás budou bavit.
Patříte mezi fanoušky žánru sci-fi a fantasy? Připravili jsme si pro vás pár tipů na knihy, u kterých se zaručeně odpoutáte od reality. V těchto zimních, pochmurných dnech by si člověk přál vypařit se do jiného světa. S knihou v ruce se vám to může docela snadno splnit. Stačí se začíst do dobrého příběhu a popustit uzdu fantazii. Ponořte se do světa vyspělých technologií, magických schopností, epických bitev s příšerami nebo prozkoumejte předkolumbijské Mexiko. Naše fantastická jízda začíná.

Den Trifidů

Pokud jste milovníci sci-fi, pak tato kniha Den Trifidů je přesně pro vás! Temné zelené záblesky, odkud z hlubin vesmíru, které šlehaly celou noc. Nikdo si tuto podívanou nenechal ujít. Pro většinu obyvatelstva, to byla poslední věc, kteru kdy viděla. Nadpozemský jev většinu zemské populace oslepil. Jedna katastrofa by však planetu nezdecimovala. Musela se k ní připojit druhá. Průmyslové rostliny, genetickou mutací proměněné v pohyblivá, jedovatě žahající monstra, která mají za cíl vyhlazovat z povrchu zemského. 

Je den trifidů soumrakem lidstva? Na to odpovídá klasická katastrofická sci-fi, kterou řadíme mezi nejlepší sci-fi všech dob!

R.U.R

Čapkovo utopistické drama R.U.R , vněmž se světu poprvé představilo slovo "robot". Vypráví o továrně,ve které se vyrábějí roboti, kteří pracují za lidi a umožňují vzniku tzn. "ráje". Nic netrvá věčně a i roboti mohou myslet za sebe.

Stroj času

Poutník v čase je vědec zabývající se hledáním čtvrté dimenze v prostoru. Vynalezne neuvěřitelný stroj, který ho přenese do daléké budoucnosti. Nachází tam zcela bezbranou kulturu a krásnou dívku. Jenže přichází noc a sní i nebezpečí. Vrátí se poutník ještě někdy zpět? Knihu Stroj času, řadíme mezi nejpůsobivější a nejvlivnější romány, které byly kdy napsány.

Tanec trosečníků

Mojmír odjíždí v létě do hor. V babiččině staré roubence, si užívá klid po hektickém roce, který má za sebou. S pražskými kamarády je ve spojení přes telefon a slibuje jim, že se za pár dnů vrátí. Osud má však s Mojmírem jiné plány. 

Zatímco v horách panuje idyla, život "dole" se rychle mění. Zákeřný vir EBS napadá čím dál více obyvatel, epidemie brzy přeroste v pandemii. Svět je proti smrtelné nákaze bezmocný. Mojmír situaci podceňuje, ale záhy se na vlastní kůži přesvědčí, jak je vážná. Román Tanec trosečníků, odehrávájící se v časech zhoubné pandemie, líčí životní zvraty, boj o přežití, rodící se lásku a malé i velké strachy mladých protagonistů.

Psanci

Kniha Psanci vypráví o Shaně, která jednoho dne zjistí, že je její sestra náměsíčná a míří k neznámému cíli. Brzy se k nim přidá celý zástup náměsíčných ze všech koutů Ameriky, podnikajících tutéž tajemnou pouť. Náměsíčnictví brzy rozpoutá násilí a teror. Osud náměsíčníků zívisí na tom, zda se podaří rozluštit záhadu epidemie, zatímco okolní společnost se hroutí a chystá se je vyhladit. Děsivé tajemství buď rozeštve národ proti sobě – nebo semkne přeživší při obnově rozvráceného světa.

Chlapec a jeho pes na konci světa

Mladý Griz žije spolu se svými rodiči a sourozenci na ostrově po civilizační katastrofě, kdy lidé před několika generacemi ztratili schopnost mít děti. Monotónní život na ostrově však jednoho dne naruší příjezd záhadného cizince. Než se všichni z jeho příjezdu vzpamatují, cizinec si odváží mnoho ukradených věcí i spolu s jedním z Grizových psů. Griz to tak nenechá a pouští se za zlodějem. Protože ačkoli ze světa už mnoho nezbývá, opravdový konec nastane až poté, co ztratíme naději a necháme to, co milujeme, napospas osudu. Chlapec a jeho pes na konci světa, román o odvaze, lásce a naději.
Zpět nahoru