00 Kč

V košíku zatím nic není

Procházet doporučené produkty

Způsoby doručení

  • Česká pošta Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
  • Česká pošta Česká pošta - Balíkovna79 Kč
  • Zásilkovna Zásilkovna - Doručení domů 99 Kč
  • Zásilkovna Zásilkovna - Výdejní místa 69 Kč
  • Knižní tipy

Knižní strašidelné tipy na Halloween: Tohle si nenechte ujít!

Halloween se blíží a s ním přichází čas temných nocí, strašidelných kostýmů a knih, které nás vtáhnou do světa nadpřirozena, hororů a mysteriózních příběhů. Pojďme se podívat na pár z nich, ze kterých vám bude běhat mráz po zádech.
Říjen je pochmurný měsíc – léto je pryč, zima ještě daleko a sychravé počasí nás láká spíše pod deku, s hrnkem horkého čaje a dobrou knížkou v ruce. A co by mohlo být vhodnější než strávit tyto podzimní večery ponořením se do knih, které nás vtáhnou do světa, kde se střetávají světy živých a mrtvých, kde nadpřirozeno a tajemství jsou na denním pořádku. Pokud hledáte četbu, která vám donese dobrodružství, napětí a občas i zimomřivý pocit na zádech, máme pro vás několik knižních tipů na Halloween, které byste neměli vynechat.

Drákula - Bram Stoker

Mladý anglický právník Jonathan Harker odjíždí do Transylvánie k hraběti Drákulovi, aby s ním projednal koupi domů v Londýně. Po příjezdu do hradu se ocitá uprostřed řady děsivých událostí. Ocitne se několikrát v ohrožení života. Hrabě se mu zdá divný od první chvíle. Nic nejí ani nepije, jedná s ním pouze v noci, není vidět v zrcadle  a zjevně ho dráždí pohled na krev. Jen náhodný dotek křížku zachrání Harkera před Drákulou, když se řízne při holení. Harker se rozhodne utéct z podivného místa zpět domů do Londýna, kde se zanedlouho objeví i Drákula. Zběsilý lov na upíry může začít.


Zasvěcená - Amanda Yates Garcia

Co byste udělali, kdybyste objevili, že magie není jenom pohádkovým příběhem, ale skutečnou cestou k nalezení smyslu, krásy a moci ve vašem životě? 

Kniha Zasvěcená je mystickou biografií o hledání smyslu, krásy a moci prostřednictvím čarodějnického života. Amanda Yates Garcia vysvětluje, že magie není jen míchání lektvarů a sesílání kouzel – je to ve své podstatě převzetí kontroly nad sebou samým a znovuzískávání naší planety ve jménu lásky, porozumění a péče.

Hlas do ticha - Jenny Blackhurst

Její smrt prý byla nehoda, ale někdo tady lže... 

Uplynul rok od doby, kdy Erica Spencerová zemřela po pádu ze schodů.Tragická nehoda se odehrála na halloweenském večírku, kterého se zúčastnili všichni Eričini přátelé z exkluzivní čtvrti Severn Oaks. Místní už pomalu zapomínají a jejich životy se vracejí do zajetých kolejí. Poté co se na Facebooku místní školy objeví oznámení, které vyvolá zlověstné vzpomínky – připravuje se podcast, jehož autor prozradí, co se oné noci doopravdy stalo. Všichni skrývají nějaké tajemství a někdo opravdu krev na rukou má.


 

Striga - Gabriela Houston

Salka je striga a od narození má dvě srdce, proto je považována za prokletou. Spolu s matkou přesídlí do vesnice odloučených v horách, kde je přísně zakázáno naslouchat hlasu druhého srdce, jinak se promění ve zlého démona stigoi. Když Salka dospěje, hrubě poruší pravidla a je nucena na čas vesnici opustit. Aby přežila, musí využít kouzelnou sílu druhého srdce.


 

Černá smrt - Franck Thilliez

Kniha Černá smrt vypráví příběh o dívce, která v roce 2008 zmizí, zůstane po ní jen kolo opřené o strom.
Nejhorší ovšem je, že se do vyšetřování musí pustit její vlastní otec, náčelník Gabriel Moscato. V zoufalém pátrání záhy nastane zvrat, když se zmatený Gabriel jedné noci probudí v hotelu a za okny padají mrtvá ptačí těla. Na recepci se navíc dozvídá, že se píše rok 2020 a jeho dcera je pohřešovaná už přes dvanáct let.

Paralelní román Thillezova thrilleru Nedokončený rukopis.

Vyvolený - Taran Matharu

Cade se s partou teenagerů ocitá v podivném světě. Ti, co přežili první útok, se s vypětím všech sil dostanou přes poušť do pevnosti, kde je technologicky vysoce vyspělý dron identifikuje jako „soutěžící“. Když zjistí, že mají svést bitvu s armádou zubatých příšer, pokusí se o útěk. Dron je však neodbytně pronásleduje na každém kroku a na jeho displeji neúprosně ubývají vteřiny do zahájení kvalifikačního kola.

Poslední bitva o přežití začíná! 



  Chci nakupovat
Zpět nahoru