00 Kč

V košíku zatím nic není

Procházet doporučené produkty

Způsoby doručení

  • Česká pošta Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
  • Česká pošta Česká pošta - Balíkovna79 Kč
  • Zásilkovna Zásilkovna - Doručení domů 99 Kč
  • Zásilkovna Zásilkovna - Výdejní místa 69 Kč
  • Knižní tipy

Barvy, tvary a čtení: Kontrastní knížky jako klíč k vývoji dětí

Zvažujete, co pořídit pro vaše nejmenší? Co takhle kontrastní kartičky nebo leporela? Pokud jste ještě neuvažovali o těchto černobílých pomůckách pro vaše miminko, měli byste.Podívejte se, jak mohou tyto jednoduché, ale účinné vizuální pomůcky obohatit život vašich miminek a batolat.

Jak vidí miminko?

Zrak novorozenců je fascinujícím a neustále se vyvíjejícím smyslem. Ihned po narození mají miminka schopnost rozpoznávat světlo a stíny, což je důležité pro základní orientaci ve svém okolí. Jejich zrak je však teprve na začátku svého vývoje. V prvních týdnech a měsících života jsou schopny vnímat především kontrasty, a to zejména mezi černou a bílou. Barevné vnímání se postupně rozvíjí, a také schopnost zaostřovat pohled. Proto jsou kontrastní kartičky, knížky a leporela s jednoduchými tvary a jasnými barvami ideálním způsobem, jak podnítit a posílit zrakový vývoj novorozenců a batolat.

Proč právě černá a bílá barva? 

Miminka už od 2. týdne života začínají vnímat kontrastní prostředí, především černobílé předměty. Tyto barvy jsou kontrastní a jednoduché na rozlišení, což činí jejich vnímání pro novorozence mnohem snazším.Miminko zpočátku vidí svět v odstínech šedi, černobílé hračky ho proto snadno zaujmou a povzbudí jeho touhu objevovat. Ostatní barvy rozeznávají až kolem šestého měsíce věku.



Kromě toho, že černá a bílá jsou pro novorozence snadno rozlišitelné, mají také schopnost přilákat jejich pozornost. To znamená, že kontrastní knížky a kartičky v těchto barvách mohou být skvělým způsobem, jak zaujmout a udržet pozornost vašeho miminka během společného času stráveného zkoumáním těchto jednoduchých, ale poutavých vizuálních pomůcek. 



Pokud zvažujete, že byste pro své děti pořídiili tyto úžasné vizuální pomůcky, neváhejte se podívat na naši bohatou nabídku kontrastních obrázků, knížek a leporel.Vybere si opravdu každý! 


  Chci nakupovat
Zpět nahoru